Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Hitta vad som motiverar olika typer

Kommunikation
Text: Redaktionen
Publicerad

Det går inte att motivera alla medarbetare med hög lön. Det visar undersökningen »Cold war for talent«, som rekryteringsföretaget Stepstone har tagit fram. De har kartlagt fem olika typer på arbetsmarknaden och vad som sporrar dem på jobbet.

1. Rookies
Motiveras av: Detta är den yngsta gruppen, där personerna är fokuserade på pengar och karriär. 64 procent är beredda att arbeta långa arbetspass för att tjäna mer pengar. 50 procent är beredda att arbeta extra obetalt.

2. Karriärister
Motiveras av: Att avancera i karriären och få mer ansvar. 65 procent arbetar extra obetalt. De har högre förväntningar på befordran än någon annan grupp, men är också ombytliga. Om de inte får den uppmärksamhet som de önskar från sin arbetsgivare, kommer de inte att vara kvar så länge till. Närmare 60 procent har aktivt sökt efter ett nytt jobb de senaste åren.

3. Försörjare
Motiveras av: Flexibel arbetstid. Är mer intresserade av detta än någon annan grupp. Men de arbetar också hårt. 73 procent av personerna i gruppen arbetar mer än sina arbetstider. Det är mer än någon annan grupp.

4. Livsnjutare
Motiveras av: Att få tid till annat än arbete. Flexibilitet är nästan lika viktigt som pengar för denna grupp. Har ett svagt intresse för avancemang i karriären. Bara 21 procent ser sig själva i en mer senior roll inom tre till fem år.

5. Flexare
Motiveras av: Att kunna arbeta hemifrån och att få bra betalt. Den här gruppen närmar sig slutet av karriären. De är mer intresserade av pengar än någon annan grupp. 35 procent gör mesta delen av sitt arbete utanför kontoret, hemma och under tjänsteresor.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden