Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Hans Stråberg får toppbetyg på ledarstil

Okategoriserade
Text: Redaktionen
Publicerad

Ledarstil ★ ★ ★ ★★
Öppen och tillgänglig. Har lätt för att prata med folk och sätter sig aldrig på höga hästar. »Känns svensk«, enligt en av medarbetarna.

Delegering ★ ★ ★ ★
Inget kontrollbehov, utan delegerar enligt regelboken. Allt som delegeras följs upp och då kan han uppfattas som otålig eftersom han ofta vill att det ska gå snabbare.

Beslutsfattande ★ ★ ★ ★
Låt vara att han »känns svensk«, men han har inget behov av konsensus för att ta beslut. Den som vill påverka måste göra det tidigt. När beslutet väl är taget vill det mycket till för att han ska ta intryck – även om argumenten är goda.

Rekrytering ★ ★ ★
Blandat. Ett par rekryteringar klassas som »briljanta«, andra är inte lika lyckade. Tar gärna intryck av alla inblandade i rekryteringsprocessen.

Kommunikation
★ ★
Inte hans bästa gren – i alla fall inte det personliga framträdandet. Skickligare på att formulera vad som ska kommuniceras än på själva kommunikationen.

Konflikthantering
★ ★ ★ ★★
Ingen konflikträdd ledare. Löser det mesta med lämpor. Kan föreslå »time out« för att alla inblandade ska stanna upp och sansa sig, vilket har visat sig vara en bra taktik.

Motivation
★ ★ ★ ★
Informerar och förankrar och får på så sätt medarbetarna med på tåget. Visar gärna sitt stöd genom uppmuntrande mejl.

Personligt ★ ★ ★ ★★
En genomhygglig grabb – som verkligen inte är grabbig. Lojal och arbetsam som för det mesta får som han vill tack vare sin småländska envishet. Gillar jakt och att meka med bilar. Det senare hinns sällan med nuförtiden.

32 poäng totalt och i toppskiktet av Ledarligan

 

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden